Νικήτη. Στο δεύτερο "πόδι" της Χαλκιδικής.

Οι Serenity Suites βρίσκονται στη Νικήτη, στο δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής, την πανέμορφη Σιθωνία. Απέχουν μόλις 200μ. από τη μεγάλη αμμουδερή παραλία της Νικήτης με τα κρυστάλλινα νερά και προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις τουριστικές και άλλες υποδομές του οικισμού. Με αφετηρία τη Νικήτη μπορείτε να εξερευνήσετε όλες τις ομορφιές της Σιθωνίας: γραφικά λιμάνια, ψαροχώρια, καταπράσινα τοπία με ελαιώνες και πευκοδάση, παραδοσιακά χωριά, πευκόφυτες αμμουδιές κ.ά. Όμως οι επιλογές σας δεν περιορίζονται στη Σιθωνία. Η «στρατηγική» γεωγραφική θέση της Νικήτης σας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε και τα άλλα δύο «πόδια» της Χαλκιδικής, τη χερσόνησο της Κασσάνδρας και, βέβαια, τον Άθω (Άγιο Όρος).

Αποστάσεις

  • Θεσσαλονίκη: 102 Χ.μ.
  • Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»: 89 Χ.μ.
  • Όρμος Παναγίας: 8 Χ.μ.
  • Παραλία Βουρβουρού: 17,3 Χ.μ.
  • Ελιά Νικήτης: 13 Χ.μ.
  • Νέος Μαρμαράς: 22 Χ.μ.
  • Παραλία Καβουρότρυπες: 37,8 Χ.μ.
  • Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής: 37,7 Χ.μ.

Ημερήσιες Εκδρομές & Κρουαζιέρες του Serenity Suites – Σιθωνία – Χαλκιδική

Άθως από Όρμος Παναγιάς

Κρουαζιέρα στο Άθως: Η εκδρομή ξεκινά με μεταφορά με λεωφορείο από το ξενοδοχείο ως τον Όρμο Παναγιάς που βρίσκεται βορειοανατολικά της χερσονήσου Σιθωνίας Χαλκιδικής. Από αυτό το λιμανάκι ξεκινάμε την κρουαζιέρα μας με κατεύθυνση το νότιο άκρο της Χερσονήσου του Άθως. Στο νοτιότερο σημείο το υψόμετρο φτάνει τα 2.033 μ. Από εδώ συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς τον βορρά, πλέοντας παράλληλα στη δυτική ακτή της χερσονήσου. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντινή απόσταση (μέσα από το πλοίο) το μυστηριώδες και θαυμάσιο αυτό μέρος που αποτελεί το κέντρο της ορθοδοξίας εδώ και αιώνες και θα μάθετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία του Άθως και 8 από τα μοναστήρια του. Έπειτα από 4 ώρες περίπου θα κάνουμε μια στάση στην Ουρανούπολη, όπου θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουμε το χωριό περπατώντας και  να απολαύσουμε ένα παραδοσιακό γεύμα σε μία από τις ταβέρνες του χωριού. Κατά την επιστροφή από την Ουρανούπολη το πλοίο θα πλεύσει στα δυτικά του Όρμου Παναγιάς και για μιάμιση περίπου ώρα θα παρακολουθήσετε ένα υπέροχο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και ελληνική μουσική. Η κρουαζιέρα θα ολοκληρωθεί στον Όρμο Παναγιάς όπου θα σας περιμένει το λεωφορείο για την επιστροφή σας  στο ξενοδοχείο.

Μικτή Κρουαζιέρα από τον Όρμο Παναγιάς

Μικτή κρουαζιέρα 15/05 – 15/09: Μεταφέρεστε με λεωφορείο από το ξενοδοχείο στον Όρμο Παναγιάς ο οποίος βρίσκεται βορειοανατολικά της χερσονήσου Σιθωνίας Χαλκιδικής. Από αυτό το λιμανάκι θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας με πλοίο, με κατεύθυνση το λιμάνι της Δάφνης στα μέσα της χερσονήσου του Άθως, από όπου θα δούμε την υψηλότερη κορυφή του βουνού, στα 2.033 μ. Από εδώ συνεχίζουμε να πλέουμε προς τον βορρά κατά μήκος της δυτικής ακτής. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντινή απόσταση (μέσα από το πλοίο) το μυστηριώδες και θαυμάσιο αυτό μέρος που αποτελεί το κέντρο της ορθοδοξίας εδώ και αιώνες και να μάθετε από τον ξεναγό μας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία του Άθως και 4 από τα μοναστήρια του. Έπειτα από 45 περίπου λεπτά θα κάνουμε μια στάση στο νησάκι Δρένια. Το νησί είναι ακατοίκητο και θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά του, να κάνετε ηλιοθεραπεία και να απολαύσετε το γεύμα σας. Η κρουαζιέρα θα σας προσφέρει χαλάρωση και υπέροχες στιγμές, ενίοτε συνοδεία γλάρων και δελφινιών. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ζωντανή ελληνική μουσική (μπουζούκι). Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τη φωτογραφική σας μηχανή, αυτή η μέρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Κρουαζιέρα στη Γαλάζια Λίμνη από τον Όρμο Παναγιάς

Κρουαζιέρα στη Γαλάζια Λίμνη 15/05 – 15/09: Μεταφέρεστε με λεωφορείο από το ξενοδοχείο στον Όρμο Παναγιάς. Από εκεί ξεκινά η κρουαζιέρα μας με κατεύθυνση τα νησάκια Δρένια, ένα όμορφο σύμπλεγμα νησιών όπου μπορείτε να κολυμπήσετε, να εξερευνήσετε το βυθό και να απολαύσετε το γεύμα σας στην παραλία(συμπεριλαμβάνεται στην τιμή). Στη συνέχεια πλέουμε για στο νησί Αμμουλιανή για καφέ ή κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά. Κάνουμε μια μικρή στάση στο χωριό για να περιηγηθούμε. Κατά την επιστροφή μας στο λιμάνι κάνουμε μια στάση για βουτιές στα υπέροχα νερά ανάμεσα στη Βουρβουρού και στο νησάκι Διάπορος. Η κρουαζιέρα μας ολοκληρώνεται στον Όρμο Παναγιάς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θα απολαύσετε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, συχνά έχοντας ως συνοδεία γλάρους και δελφίνια, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ζωντανή ελληνική μουσική (μπουζούκι). Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τη φωτογραφική σας μηχανή για να απαθανατίσετε αυτήν την ανεπανάληπτη εμπειρία.

Τορωναίος από Μαρμαρά

Αφότου αναχωρήσουμε από το λιμάνι του Νέου Μαρμαρά, σταματάμε στο Πευκοχώρι  Κασσάνδρας για κολύμπι και καφέ. Έπειτα συνεχίζουμε στην πανέμορφη παραλία Χρουσώ για μπάνιο. Κατά την επιστροφή στον Νέο Μαρμαρά θα σταματήσουμε για μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά στο νησάκι Κέλυφος. Θα απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα εν πλω το οποίο θα έχετε την επιλογή να συνοδεύσετε με ένα ποτήρι χυμό, είτε με ένα ποτήρι ντόπιο κρασί.

Jeep Safari στη Σιθωνία

Jeep Safari 15/05 – 15/09: Το Jeep Safari θα σας προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψετε την ομορφιά και το αυθεντικό πρόσωπο της Ελλάδας με ένα διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τον κλασικό τουρισμό. Ελάτε μαζί μας για να εξερευνήσουμε τη φύση της Σιθωνίας Χαλκιδικής, με εικόνες που θα σας μείνουν αλησμόνητες, όπως η θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και στον κόλπο του Τορωναίου. Θα περιηγηθούμε σε ελαιώνες, θα δούμε ακόμα και τις φωλιές θαλάσσιων χελωνών σε ένα ταξίδι που θα σας χαρίσει εμπειρίες ζωής. Κάνουμε ένα διάλειμμα για να απολαύσουμε τον καφέ μας και τον ελληνικό τρόπο ζωής. Μετά τη σύντομη στάση μας συνεχίζουμε την περιήγηση μας εξερευνώντας την ενδοχώρα και των δύο χερσονήσων, εισπνέοντας το άρωμα των πεύκων και χαζεύοντας τα κατσίκια να σκαρφαλώνουν στις βουνοπλαγιές. Στη διάρκεια της μέρας θα έχουμε την ευκαιρία να δροσιστούμε στα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας. Για φαγητό, θα κάνουμε μια στάση σε μια παραδοσιακή Ελληνική ταβέρνα, όπου θα απολαύσουμε φρέσκο ψάρι δίπλα στη θάλασσα. Μετά το γεύμα θα αρχίσει το ταξίδι της επιστροφής προς το κατάλυμα σας.

Scuba Diving στη Νικήτη

Αν η επιφάνεια της θάλασσας σας έχει ήδη γοητεύσει, ο υποβρύχιος κόσμος θα σας μαγέψει. Κάντε τα πρώτα βήματα σας στο scuba diving ακολουθώντας τις οδηγίες έμπειρων εκπαιδευτών κατάδυσης. Εμείς σας φέρνουμε σε επαφή μαζί τους, εκείνοι θα σας μάθουν τα μυστικά της κατάδυσης, κι εσείς θα εμπλουτίσετε τις διακοπές σας με μια αξέχαστη εμπειρία: την εξερεύνηση των βυθών της Ελλάδας. Αν έχετε δικό σας εξοπλισμό μπορείτε να τον έχετε μαζί σας. Αν δεν διαθέτετε ή δεν μπορείτε να τον μεταφέρετε, τα τοπικά κέντρα καταδύσεων θα σας προσφέρουν όλα όσα χρειάζεστε. Αν είσαστε έμπειρος δύτης θα πρέπει να έχετε μαζί σας το πιστοποιητικό και το ημερολόγιο καταδύσεων σας. Αν όμως αυτή είναι η πρώτη σας επαφή με το scuba diving, το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρετε κολύμπι. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε κάτι για πρώτη φορά;

Snorkeling στη Νικήτη

Καθώς περνάτε οδικώς δίπλα από την παραλία της Νικήτης, ειδικά στο νότιο τμήμα της, έχετε μια μοναδική θέα σε αυτή την υπέροχη παραλία που απλώνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου. Τα γαλαζοπράσινα νερά σας προσκαλούν να κάνετε μια στάση και να κάνετε μια βουτιά.

Ιππασία στη Νικήτη

Από την εκκλησία του Αγίου Παύλου στη Νικήτη ξεκινούν οργανωμένες εξορμήσεις με άλογα, υπό την καθοδήγηση έμπειρων οδηγών. Οι διαδρομές ακολουθούν τα αρχαία μονοπάτια της περιοχής και περνούν από τοποθεσίες που κόβουν την ανάσα, όπως ο βράχος Πέτρος η κορυφή του οποίου ορθώνεται πάνω από το δάσος προσφέροντας μια υπέροχη θέα 360 μοιρών, από το όρος Άθως ως τον Όλυμπο. Η μαγεία της διαδρομής συμπληρώνεται από τις συναρπαστικές ιστορίες που θα σας αφηγηθεί ο οδηγός σας, με λεπτομέρειες και καλά κρυμμένα μυστικά της περιοχής, σε ένα όμορφο ταξίδι στην ιστορία και στον χρόνο.